Het ontstaan

Het is 1947 als mijn Grootvader Arnold van Bladeren voor zichzelf begint met een timmerbedrijf. Firma AG van Bladeren is van start. Vanuit een kleine loods aan de Sloterweg (waar nu het sportpark Riekerhaven ligt) begon hij in een stad in wederopbouw. Groei van het bedrijf en groei van de stad, waarbij een deel van de Sloterweg verdwijnt, maakt dat er in 1954 een nieuwe werkplaats wordt gebouwd aan de Helicopterstraat op het dan gloednieuwe bedrijventerrein De Schinkel.

In 1955 wordt mijn Grootvader beëdigd als Makelaar te Amsterdam. Het begin van de vastgoedkant van het huidige bedrijf. Aan de Helicopterstraat groeit het aannemerij uit tot een bedrijf voor renovatie, restauratie en nieuwbouw. Kennis van het vak en de kunde van het personeel zijn de fundamenten van het bedrijf. Eind jaren ‘70 wordt er binnen de Helicopterstraat opnieuw verhuisd naar het huidige pand op nummer 10. Begin jaren 80 doet Kors van Bladeren, mijn vader, zijn intrede in het bedrijf om het in 1988 over te nemen. Aan veel omhaal van woorden doen Vader en Zoon niet. Als mijn Grootvader terugkomt van vakantie maakt één begripvolle zin ‘Er ligt niet meer zo veel hoor’ duidelijk dat de generatie wisseling een feit is. Dat was alles. Mijn Grootvader zou het nog jaren met trots vertellen. Liefde voor en kennis van het vak blijven ook bij mijn vader de kenmerken van het bedrijf. Net zoals de aandacht voor en het kunnen rekenen op de medewerkers die het alles behalve simpele timmer- en bouwwerk moet verrichten. Van mijn Grootvader nam Kors ook het inzicht over dat opleiding van nieuwe timmerlieden niet alleen mooi maar ook van levensbelang is voor het behoud van kennis en kunde in het bedrijf. Ondertussen vormt hij de Firma om tot AG van Bladeren BV. A.G. van Bladeren Makelaardij legt zich toe op beheer en vastgoedmanagement van onroerend goed binnen en buiten Amsterdam.

In februari 2011 start ik mijn laatste stage voor de opleiding Bouwkunde binnen het familiebedrijf. Zo wordt het mogelijk dat ik nog een half jaar met mijn vader kan samenwerken. In oktober van datzelfde jaar overlijd Kors van Bladeren. Het bedrijf wordt mede dankzij de steun van alle mensen binnen A.G. van Bladeren B.V. en die de onderneming vormen doorgezet. Na mijn stage en opleiding ben ik werkzaam gebleven binnen het bedrijf om in 2017 uiteindelijk de leiding over te nemen. Samen met alle medewerkers zet ik nu het bloeiende familiebedrijf dat het was en nog altijd is, voort. Vakkennis en kunde van het personeel blijven de fundamenten.

 

Tjerk van Bladeren